Kastration af hund

Lad kastration af hund foregå i sikre og trygge rammer

Forskellige årsager til kastration af hund

Der kan være individuelle årsager til, hvorfor vi som ejer ønsker hunden kastreret. Ofte har det noget at gøre med hundens adfærd, som kan være generende for ejer, andre hunde eller hunden selv.

Problematikker kan være:

  • Strinter inden for
  • Aggression mod andre hanhunde
  • Overdreven parringsadfærd
  • Stresser pga. løbske tæver
  • Sygdom grundet hormonproduktionen

​Hvilken alder skal hunden have inden kastrering?

Det er bedst at vente med at lade sin hanhund blive kastreret, til efter kønsmodningsprocessen er ovre. Det kan være fristende for en hanhundeejer at få sin hund kastreret, mens den er teenager. Det er nemlig her, hvor energiniveauet er på sit højeste, han ”taber” ørerne og glemmer alt hvad han har lært. Det er dog vigtigt at huske på, at teenageperioden går over igen, og at kastration derfor ikke nødvendigvis vil være løsningen.

Det anbefales derfor at vente med kastration til han er igennem denne periode. Det er nemlig først herefter, du kan få en fornemmelse af hans reelle adfærd.

Kastreres hanhunden inden han er fuldt udvokset, kan det have en negativ indflydelse på hans knogler og hvordan han vokser.

Sådan foregår kastration af hanhund

Dyrlægen starter med at lave en klinisk undersøgelse af hunden, hvor bl.a. hjerte- og lunger lyttes på. Dyrlægen får derved en sundhedsstatus på hunden, for at sikre sig at narkose er sikkert.
Herefter får hunden en indsprøjtning med beroligende medicin. Når hunden er faldet faldet til ro, tages den med ind i forberedelsen, hvor vores veterinærsygeplejersker står klar til at klargøre hunden til operation.
Hunden får et venekateter i benet, hvori der gives smertestillende og yderligere narkose. Din hund vil derfor være i sikre hænder hos os, når den skal opereres. ​

Er du i tvivl om kastration er det rigtige for din hund, så tøv ikke med at kontakte os.

(+45) 98 25 40 51
mail@vodskovdyreklinik.dk