Forbered din hund til nytårsaften med forebyggende lydtræning

Rigtig mange hunde er angste for høje pludselige lyde. Derfor kan nytårsaften for nogle hunde være ekstrem hård og traumatisk at komme igennem. Som hundeejer kan du være med til at gøre denne aftenen nemmere for din hund, og den bedste metode er lydtræning.


Lydtræning er en generel træning på alle slags høje og uforudsigelige lyde, som generelt er godt at træne på din hund. Det kan være et grydelåg, der rammer bordpladen, du kan rasle med bestik eller tromme på en dåse. Kun fantasien sætter grænser inden for lydtræning. Og jo mere din hund er vant til høje lyde, jo bedre vil den kunne klare sig ude i verden uden at blive skræmt. Samtidig kan du også træne lyden af fyrværkeri.


Uanset om du har en hund, som du ved er angst for lyden af fyrværkeri, eller om du har en hvalp, som skal opleve det for første gang, er det vigtigt at træne høje lyde i god tid op til højtiden. Har du en lydangst hund, skal du starte et helt andet sted, end hvis du har en hund, som skal tilvænnes de høje lyde.


Dette indlæg indeholder kun forebyggende lydtræning.

Forebyggende lydtræning af din hund

Er det første gang din hund skal opleve nytårsaften, er det en god idé at vænne den til lydene og de uforudsigelige bang, der kan komme i den sammenhæng. Lydtræner du ikke din hund og bare venter og ser hvad der sker, kan din hund få traume for livet. Og når skaden er sket, kræver det utroligt meget at træne hundens angst væk igen. Forebyggelse er altid vejen frem.


Selvfølgelig er der forskel på hunde, og nogle kan blive angste, selvom du har lydtrænet det bedste du kan op til. Dog er der bedre sandsynlighed for at din hund klarer sig godt igennem aftenen, hvis du har gjort dit forarbejde.


Sådan starter du lydtræning af fyrværkerilyde

  • Find en lydfil med fyrværkeri på fx Spotify eller YouTube
  • Afspil lydfilen i et lavt lydniveau til at starte med, samtidig med at du roser din hund og giver lækre godbidder.
  • Skru gradvist op for lyden, men ikke højere end din hund kan rumme det. Den må gerne orientere sig nysgerrigt ved lyden, men ikke udvise nervøst eller angst kropssprog. Tag det i din hunds tempo.
  • Varier mellem lydfilerne, så din hund lærer at lydene kan være uforudsigeligt. Ros og beløn din hund med godbid, når den udviser rolig adfærd.
  • Når din hund er helt afslappet ved de forskellige lyde, kan du sætte en video af fyrværkeri på dit fjernsyn. Start igen med at skrue helt ned for lyden, så hunden kun skal koncentrere sig om det visuelle. Ros og beløn din hund med godbid for rolig adfærd.
  • Skru langsomt op for lyden i det tempo din hund kan overskue og fortsæt med masser af ros og hundesnacks.


I starten træner du blot 1-3 gange dagligt af et par minutters varighed. Det er vigtigt, at din hund får succes med lydene, så den kommer til at forbinde det med noget positivt.


Selvom du har en hund, som har oplevet nytår før og ikke plejer at være bange, kan det være en god idé at forberede den lidt alligevel inden det hele går løs. Afspil lidt lydfiler en gang imellem, så den vænner sig til det igen. Der kan ske meget på et år, og hunde ændrer sig også.

Ring efter en dyrlægevagt eller bestil en konsultation på vores dyrehospital

Kontakt os gerne, hvis du skal bruge en dyrlæge eller en dyrlægevagt til en god pris.

Vi har dyreklinik på:

  • Halsvej 258A i Vester Hassing
  • Vesterbro 57 i Aalborg
  • Mellemgade 5 i Nibe
  • Vodskovvej 19A i Vodskov

Kontoret kan kontaktes på telefon: 98 25 40 51 alle hverdage.

Imellem 17:00-08:00 samt i weekender viderestilles telefonen til vagthavende dyrlæge.

Du kan også stille spørgsmål på mail: mail@vodskovdyreklinik.dk.

Vi ser frem til at hjælpe dig!

​​​Vurderet 4,7/5 på baggrund af 101 anmeldelser

​​​Det siger vores kunder!

Kris Tang

★★★★★​

"Jeg vil ikke sige jeg elsker og komme til dyrelæge men når man skal til dyrelæge så kører jeg heller end gerne hele vejen fra Skive til Vester Hassing.

Jeg føler virkelig mine hunde er i de bedste hænder deroppe personalet er super søde og vores hunde er altid glade for at komme der oppe.

Kan klart anbefale dem!"

                         Lisbeth Wurtz

★★★★★​

"Jeg kan ikke få bedere behandling end hos dem , for mine hunde , og jeg kommer helt fra Ebeltoft ."

Kristina Meincke

★★★★★​

"Super dyreklinik!

Jeg fik to katte neutraliseret, og hele forløbet var bare godt og trygt. Dyrlægen var utrolig dygtig og kompetent, hvilket gjorde jeg følte mig helt tryg ved at lade mine katte behandle.


Efterfølgende har kattene haft det rigtig godt, såret er utrolig pænt og det bedste er at kattene ikke behøvede at gå med krave.


Jeg vil klart anbefale klinikken og jeg kommer helt sikkert igen hvis der skulle ske mine dyr noget, om ikke andet så til vaccination."

Kontakt os 

​Vodskov dyreklinik ApS

​CVR nr. 33377940

​​Telefon:

98 25 40 51

E-mail:

mail@vodskovdyreklinik.dk

Følg med på Facebook:

Åbningstider

Halsvej 258a, 9310 Vodskov:

Mandag til fredag 08.00 - 17.00

​Vesterbro 57, 9000 Aalborg:

Mandag til fredag 13.00 - 17.00

​Bemærk onsdag   11.00 - 17.00

Mellemgade 5, 9240 Nibe

Mandag til Torsdag 14.00 - 17.00

Fredag​                       10.00 - 17.00

Vodskovvej 19A, 9310 Vodskov

Mandag til Torsdag 08.00 - 10.00 ( efter aftale )

Ved behov for dyrlægeassistence uden for telefontid,

kontakt 98 25 40 51, hvor der henvises til vagthavende dyrlæge.​​