ID-mærkning kat

​Chip til kat inklusive indregistrering​

Chipmærkning af kat

Ved mærkning af kat kan du enten vælge en øretatovering eller en chip. Begge dele kan vi være behjælpelige med hos Vodskov Dyreklinik.

Sådan foregår chipmærkning af kat

Det er muligt at chipmærke katten allerede fra fødslen af, men langt de fleste får dog først deres kat chippet i forbindelse med de første vaccinationer hos dyrlægen. Det er også her, vi indregistrerer katten.

En chip til kat indsættes ved, at vi indstikker en steril mikrochip under huden på kattens skulder. Chippen er meget lille og har samme form og størrelse som et enkelt riskorn.

Alle chipmærkninger på dyr i hele Europa bliver udført på venstre skulder, og på den måde er der dermed ingen, der er i tvivl om, hvor man skal aflæse chippen henne.

Det er ikke nødvendigt, at din kat bliver bedøvet i forbindelse med chipmærkningen, og det tager kun et øjeblik at indsætte den.​

Øremærkning

Øremærkning af kat er også en mulighed. En øremærkning laves ved at der tatoveres 3 bogstaver og nogle tal, som er klinikspecifikke.
Øretatoveringen foretager vi som regel i forbindelse med en neutralisering af katten, fordi katten skal være blevet så stor, at ørene er store nok, idet øremærkningen næsten fylder hele ørets længde.

Øremærkning foregår altid under bedøvelse.

Fordele og ulemper ved chip og øretatovering

Chipmærkning
Fordelene ved at vælge chipmærkning, er at katten ikke skal i bedøvelse for at få det gjort. Det er derved hurtigt overstået. Det er desuden mere sikkert ift. aflæsning, hvis katten løber væk og bliver fundet. Chippen vil nemlig altid være der, og derfor altid en mulighed at aflæse.

Ulempen ved chipmærkning er at, hvis nogle finder din kat, kan man ikke umiddelbart se, om den har en ejer. Chippen kan nemlig kun aflæses af en speciel chipaflæser hos dyrlægen.

Øremærkning
Fordelen er at, hvis din kat bliver fundet uden for hjemmet, kan det hurtigt ses vha. øretatoveringen, at katten har en ejer.

Ulemperne ved udelukkende at have en øretatovering, er at tatoveringen i nogle tilfælde bliver udvisket over tid. Det kan derfor være svært for finderen at tyde nummeret i øret, og dermed søge det frem i katte-registeret.

Det er selvfølgelig  muligt at få begge dele. På den måde vil du være langt sikrere på at få din kat retur, hvis den skulle komme for langt hjemmefra.

Det er også muligt blot at få tatoveret et ‘C’ for chip i øret, hvis du ønsker din kat chippet, men ikke ønsker den store tatovering.

​Vores priser på øremærkning og chip til kat

Vi tilbyder chip til kat til en pris på 505 kr. inklusive registrering og chip. Hvis chipmærkning skal ske i forbindelse med en anden behandling, koster dette 180 kr. inklusive registrering og chip.

Øremærkning i forbindelse med neutralisering koster 240 kr., mens en øretatovering alene koster 864 kr.

Du er velkommen til at kontakte os for at bestille en tid til indsættelse af chip i kat eller for at få svar på dine eventuelle spørgsmål omkring proceduren.​

Kat undersøges af dyrlæge i Nibe
(+45) 98 25 40 51
mail@vodskovdyreklinik.dk