Det gode dyrlægebesøg

Det er utrolig skræmmende og svært for rigtig mange hunde og katte at komme til dyrlægen. Der er mange forskellige lugte og stressferomoner i luften, som kan gøre din hund eller kat nervøs og usikker. Derudover bryder langt de færreste dyr sig om at blive rørt ved og håndteret, især af fremmede mennesker.

Dog er der mange tiltag, du som kæledyrs ejer kan gøre for dit dyr. Der findes ikke noget quick fix, men denne artikel er skrevet til dig, som gerne vil forsøge at gøre det lidt nemmere for din hund eller kat.

​Få en masse gode oplevelser på dyreklinikken

Dette råd gør sig primært gældende for hund.

Besøg dyreklinikken med jævne mellemrum, hvor I bare kommer forbi for at få lidt nus og godbidder af personalet. Tag din hund på vægten og gå bare lidt rundt og snus. Giv en masse lækre godbidder i den tid I er der, og din hund vil med tiden lære at der ofte sker gode ting, når I er på klinikken, og det kun er en gang mellem, at det kan være ubehageligt.

Træn din hund/kat i at blive håndteret

Har du en hvalp, er det rigtig vigtigt at lære den fra starten af at blive rørt ved, kigget i øre, få børstet tænder, klippe negle mm. Gør det med positive metoder, hvor du giver en masse godbidder, når du får lov at røre. Vedligehold håndteringstræningen hele livet.

Frivillig håndtering

Det ypperste inden for træning og håndtering er at lære din hund/kat frivillig håndtering. Dette vil sige at, du giver dit kæledyr nogle redskaber, hvor den selv har kontrollen over håndteringen. Hunden eller katten kan ‘tjekke ind’ hos dig, når den er klar til at blive håndteret, hvorefter den bliver belønnet med lækre godbidder. Er dyret ikke klar til at blive håndteret, kan de ‘tjekke ud’ igen, indtil de er klar.

Din adfærd sendes videre til hunden

Vores hunde er ekstremt sensitive og kan mærke selv de mindste energier fra os mennesker. Hunden kan dermed mærke, hvordan sin ejer har det. Er du derfor nervøs eller trykket, når du skal til dyrlægen med din hund, vil din hund kunne fornemme det, og dermed have tendens til at blive mere nervøs.

Prøv derfor at virke glad og overskudsagtig næste gang I skal afsted.

Afslappende kosttilskud

Har du en hund eller kat, som allerede er meget utryg ved at komme til dyrlægen, kan det være en fordel at give den angstdæmpende kosttilskud. Disse er lavet af naturlige midler og dermed ikke farlige for din hund eller kat. Dette kan gøre besøgene meget lettere for dit dyr. Kombinér gerne kosttilskuddene med besøg hos dyrlægen, hvor I kun kommer på besøg og får nus og godbidder.

Alt træning med vores dyr tager tid og kræver tålmodighed. Men i sidste ende kan det ofte betale sig.

Felt
(+45) 98 25 40 51
mail@vodskovdyreklinik.dk