Receptgebyr

Vi bliver ofte spurgt af kunderne, hvorfor de skal betale receptgebyr, når de køber medicin.

Vi kan sagtens forstå jeres undren, og forstår også godt, at det er irriterende at betale yderligere penge for den medicin jeres kæledyr skal have.

Dog er der en god forklaring på, hvorfor der pålægges et receptgebyr.

Først og fremmest må dyrlæger IKKE tjene penge på medicin, det siger loven. Men når vores personale håndterer medicin, er det enormt tidskrævende, hvorfor der skal findes penge til at betale for denne arbejdstid.

Personalet bruger tid på at:

  • Bestille medicinen hjem
  • Pakke varerne ud ved ankomst
  • Sætte varerne på plads og registrere i lagerstyringen

Når du som kunde kommer for at hente medicin, skal vores personale:

  • Tjekke patientens journal
  • Finde korrekt medicin, lave og påsætte label
  • Lave en faktura og afregne med kunden

Der går selvsagt rigtig meget tid med at håndtere medicinen til jeres kæledyr. Det er man som dyrlægepraksis nødt til at finde pengene til, for at det hele kan køre rundt. For selv om vi elsker at udføre vores arbejde, har vi også en virksomhed, der skal køre rundt. Uden det kan vi ikke hjælpe alle de kæledyr, som vi ønsker.

I og med at en dyrlægepraksis ikke må tjene penge på selve medicinen, må vi derfor finde pengene for den brugte tid, et andet sted.

Og det kan gøres på to måder:

  • Enten sætte prisen op på andre ydelser i klinikken, som fx vaccination, operationer, negleklip osv.
  • Eller pålægge et receptgebyr på den udleverede medicin.

Rigtig mange klinikker vælger mulighed nummer to, da der derved bliver faktureret direkte ud til den kunde, som køber medicinen.

Selvom vi laver en recept, hvor du henter medicinen på apoteket, pålægges receptgebyret stadig. Der er nemlig stadig brugt arbejdstid på at tjekke dit dyrs journal, vurdere behovet for medicinen, samt lave recepten til apoteket og sende en faktura.

Desuden er det kun en autoriseret dyrlæge, der må udstede medicinen, og SKAL have kendskab til dyret og dets diagnose. Det gælder uanset hvilken medicin, der er tale om – om det er ormekur, loppekur eller hjertemedicin.

I mange tilfælde er vi også nødt til at se dyret til en konsultation, inden vi udskriver en ny recept. Det er både pga. vores lovgivning, men også fordi det er vigtigt, at dyrlægen kender til dyrets nuværende sundhedsstatus.

Det ville ofte være nemmere at se gennem fingre med den kedelige og langhårede lovgivning, men loven er lavet af en grund.

Den er lavet for at beskytte vores dyr og miljøet mod uhensigtsmæssige mængder af medicin, og i de forkerte situationer.

Fødevarestyrelsen sender desuden ofte deres veterinære rejsehold rundt for at tjekke dyreklinikker for eventuelle overtrædelser af lovgivningen. Det kan medføre store bøder, hvis de lovmæssige regler ikke bliver overholdt.

 

Referencer:

Fødevarestyrelsen

Inspiration fra Favrskov Dyreklinik

Felt
(+45) 98 25 40 51
mail@vodskovdyreklinik.dk