Kaninkyndig dyrlæge

Flere danskere får i dag såkaldte frikaniner, hvor kaniner har langt bedre mulighed for at bevæge sig naturligt og frit. I takt med den stigende interesse for kaniner, er der også flere som søger en kaninkyndig dyrlæge. Og det kan du altså få hos Vodskov Dyreklinik, hvor du kan søge faglige råd om din kanin hos dyrlæge Martyna.

Kaniner er et lidt mere komplicerede kæledyr, og nogle behandlinger og operationer kræver derfor en kaninkyndig fagperson.

Martyna er uddannet dyrlæge i 2018 og har siden hen taget en ekstra uddannelse inden for eksotiske dyr, som kaniner også hører ind under. Hun ved derfor alt om behandlinger, operationer og generel pleje og sundhed hos kaniner. Tøv derfor ikke med at ringe på klinikken, hvis du har brug for råd og vejledning, eller skal have booket en operation til din kanin.

Foruden kaniner, er hun også uddannet i at behandle gnavere, såsom marsvin, hamstere mm. Hun kan desuden også hjælpe med alt inden for krybdyr, skildpadder og fugle.

Vidste du det om kaniner?

I lang tid er kaniner blevet holdt i små bure, hvor de kun lige har kunnet hoppe rundt. Men vores viden er i dag en anden, og nu anbefaler fagpersoner at kaniner bliver holdt i større arealer, som fx en udegård eller har et særlig rum inde i hjemmet kun til kaninen. Kaniner har nemlig et stort behov for at kunne bevæge sig frit rundt, løbe, snuse og lege. Får de ikke opfyldt disse behov vil kaninen ikke trives og vil derved have nemmere ved at blive syg eller ændre adfærd.

Er du i tvivl om, hvordan du giver din kanin det bedst mulige kaninliv, er du velkommen til at kontakte os og få råd og vejledning af en af vores kanineksperter.

Felt
(+45) 98 25 40 51
mail@vodskovdyreklinik.dk